Monday, August 26, 2013

Server 2003 MCSE Questions part-2

  1. What is the minimum number of drives in RAID 2?
    1. 2
    2. 3
    3. 4
    4. 5
    5. 6
    Answer: B
  2. What is the area failure rate of RAID 0?
    1. 1-r
    2. rn
    3. n(n-1)(n-2)r3
    4. n(n-1)r2
    5. 1-(1-r)n
    Answer: E
  3. What is another name of Interrupt handler?
    1. Interrupt Service Handler
    2.  Interrupt System
    3. Interrupt Service Routine
    4. Interrupt Service Router
    5. Interrupt System Handler
    Answer: C
  4. What is RAID 1 referred as -----------?
    1. Mirroring
    2. Imagine
    3. Stripping
    4. Partial Mirroring
    5. Block Level Striping
    Answer: A
  5. What is the space complexity of RAID 2?
    1. N(n-1)
    2. 1 - 1/n . log2(n-1)
    3. 1 - 2/n
    4. 1 - 1/n
    5. log2(n-1)
    Answer: B
  6. What is the full form of IRQ?
    1. Internet request
    2. Internal request
    3. Interrupt request
    4. Internet router
    5. None of these
    Answer: C
  7. What is the area failure rate of RAID 6?
    1. n(n-1)r2
    2. n(n+1)r2
    3. n(n-1)(n-2)
    4. n(n-1)
    5. n(n-1)(n-2)r3
    Answer: E
  8. Whish two companies joined together to developed Network Driver Interface Specification (NDIS)?
    1. Microsoft and Oracle
    2. Microsoft and 3Com Corporation
    3. Apple and Microsoft
    4. Novell and Microsoft
    5. Apple and 3Com Corporation
    Answer: B
  9. What is the full form of PIC?
    1. Process interrupt Control
    2. Programmable interrupt controller
    3. Programmable internet control
    4. Programmed interrupt controller
    5. Process interrupt controller
    Answer: B
  10. Booting is a defined as -------------
    1. Loading and initialization of operating system
    2. Loading and finding of operating system
    3. Finding and initialization of operating system
    4. Loading, finding and initialization of operating system
    5. None of these
    Answer: D

General MCSE Sample Questions part-1

Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) is a Microsoft exam that focuses on program trainee jobs. The major topics included in MCSE are Booting, Troubleshooting, Internetworking with remote access service NetWare connectivity, TCP/IP and Network Environment. This section belongs to a set of general question of MCSE that includes cabling, OSI models, RAID, and LPT. Let us have a look on some of these questions along with the correct answers provided after the end of each question.

Following are some of the general questions that will help you give your MCSE exam:
  1. What is the outside diameter of RG-58 cable?
    1. 0.2
    2. 0.4
    3. 0.6
    4. 0.8
    5. 1.0
    Answer: A
  2. What is the fault tolerance of RAID 1?
    1. n drive
    2. n-1 drives
    3. n-2 drives
    4. n-3 drives
    5. n-4 drives
    Answer: B
  3. Network Driver Interface Specification (NDIS) acts as an interface between which two layers of OSI (Open Systems Interconnection) Model?
    1. Physical Layer and Data Link Layer
    2. Data link Layer and Network Layer
    3. Network Layer and Transport Layer
    4. Transport Layer and Session Layer
    5. Session Layer and Presentation Layer
    Answer: B
  4. What is the impedance on RG-58 cable?
    1. 30
    2. 45
    3. 50
    4. 65
    5. 70
    Answer: C
  5. What is another name for 10BASE2 coax cables?
    1. Baseband
    2. Broadband
    3. Thin Ethernet
    4. Twisted Pair
    5. Thicknet
    Answer: C
  6. Which of the following IRQs are used for LPT1 and LPT2 respectively?
    1. IRQ 2 and IRQ 3
    2. IRQ 3 and IRQ 4
    3. IRQ 5 and IRQ 6
    4. IRQ 7 and IRQ 5
    5. IRQ 5 and IRQ 7
    Answer: D
  7. What is the maximum length of 10BASE2 coax cables?
    1. 150
    2. 160
    3. 180
    4. 185
    5. 190
    Answer: D
  8. What is LPT abbreviated as ___________?
    1. Line processing terminal
    2. Line programming terminal
    3. Line printing terminal
    4. Line print terminal
    5. Local print terminal
    Answer: D and E
  9. Whish two companies developed Open Data-Link Interface (ODI)?
    1. Apple
    2. Oracle
    3. Microsoft
    4. Intel
    5. Novell
    Answer: A and E
  10. What is the space efficiency of RAID 3?
    1. 1-1/n
    2. 1
    3. 1/n
    4. 1+1/n
    5. n

CCNA Sample Questions 640-801

CCNA (Cisco Certified Network Associate) is a secondary level of CISCO certification that validates your ability to implement and verify the network connections to remote sites on a WAN. The syllabus includes the use of routing protocols like Frame Relay, EIGRP, IP as well as VLANs, access control lists and Ethernet. To achieve this certification you need to pass CCNA exam #640-802. Here are some sample questions to help you prepare for the exam.

  1. How do you display information about IPX routing update packets, if you can use "debug IP igrp transaction" or "debug IP igrp events" to monitor IP igrp traffic?
    1. debug ipx routing activity
    2. debug ipx transaction
    3. debug routing
    4. debug ipx events
    Answer :A
  2. What command would you use to monitor ipx traffic on a network?
    1. debug ipx transaction
    2. display ipx traffic
    3. show ipx events
    4. show ipx traffic
    Answer :D
  3. What are the default settings if the "ipx delay number" command allows an administrator to change the default settings?
    1. For LAN interfaces, six ticks; for WAN interfaces, one tick
    2. For LAN interfaces, one tick; for WAN interfaces, six ticks
    3. For LAN interfaces, zero ticks; for WAN interfaces, five ticks
    4. For LAN interfaces, five ticks; for WAN interfaces, zero Ticks
    Answer :B
  4. The commands interface Ethernet 0.1 ipx encapsulation and interface Ethernet 0.2 ipx encapsulation, setup the sub-interfaces to allow for two types of encapsulation: Novell-ether ipx network 9e and sap ipx network 6c. What does the "IPX maximum-paths 2รข€³ commands accomplish?
    1. It sets up routing to go to network 2
    2. It is the default for Cisco IPX load sharing
    3. It enables load sharing on 2 paths if the paths are unequal metric paths
    4. It enables load sharing on 2 paths if the paths are equal metric paths
    Answer :D
  5. To find out the names of Novell servers on a network, what command would you use?
    1. show ipx hosts
    2. show ipx servers
    3. show ipx nodes
    4. show ipx sap
    Answer :B
  6. A sample configuration follows: ipx Ethernet 0.1 ipx encapsulation Novell-ether ipx network 9e interface and Ethernet 0.2 ipx encapsulation sap ipx network 6c to assign multiple network numbers. By default, Cisco routers forward GNS SAPs to remote networks.
    1. True
    2. False
    3. None of them
    4. Both of them
    Answer :B
  7. NLSP (NetWare Link Services Protocol) provides link-state routing; SAP (Service Advertisement Protocol) gives information about network services and NCP i.e. NetWare Core Protocol gives client-to-server connections and applications. RIP is a distance vector routing protocol. What command should you use instead of "debug IP igrp transaction" as a system administrator in order to debug igrp?
    1. debug IP iprg event
    2. debug IP igrp events
    3. debug IP irpg events
    4. debug IP igrp summary
    Answer :B
  8. All SAPs can't be filtered even with 4.x since NDS and time synchronization uses SAPs. Cisco routers build SAP tables and forward the table every 60 seconds. The Novell's implementation of RIP updates routing tables every ____ seconds.
    1. 90
    2. 10
    3. 60
    4. 30
    Answer :C
  9. Novell's GNS protocol is used to Get Nearest Server. The respective server then responds if there is a server on the local network. Otherwise, the Cisco router has to be configured to forward the GNS SAP. But, Cisco routers do not forward the SAPs so as to prevent the network from being flooded. How can you service the advertisements to other networks?
    1. By broadcasting the service number assigned by the router.
    2. By having a SAP table built by every router that is forwarded every 60 seconds.
    3. Cisco routers filter out all SAPs.
    4. SAPs aren't necessary with Cisco routers.
    Answer :B
  10. As a system administrator, you need to set up one Ethernet interface on the Cisco router to allow for both sap and Novell-ether encapsulations. The default setting is-for LAN interfaces, one tick; for WAN interfaces, six ticks. Which set of commands will accomplish this?
    1. interface Ethernet 0 ipx encapsulation Novell-ether ipx network 9e interface Ethernet 0 ipx encapsulation sap ipx network 6c
    2. interface Ethernet 0.1 ipx encapsulation Novell-ether ipx network 9e interface Ethernet 0.2 ipx network 6c
    3. interface Ethernet 0.1ipx encapsulation Novell-ether ipx network 9e interface Ethernet 0.2 ipx encapsulation sap ipx network 6c
    4. interface Ethernet 0.1 ipx encapsulation Novell-ether interface Ethernet 0.2 ipx encapsulation sap
    Answer :C

Sunday, July 21, 2013

Java program For print numbers in pyramid Shape using for loop

class  Pyramid

{

public static void main(String[] args)

{

for(int i=1; i<= 5 ;i++)//to print  i values of  5 rows in increasing order

{

for(int j=0; j < i; j++)//to print j values in 5 columns

{

System.out.print(j+1);

}

System.out.println("");

}

}

}

Output:

E:\candidjava>code>javac Pyramid.java

E:\candidjava>code>java Pyramid

1

12          

123

1234

12345

Bubble Sort Algorithm

Java Code:
Output:
1
2
3
4
5
6
7
1th iteration result: [3, 5, 7, 1, 8, 9]
2th iteration result: [3, 5, 1, 7, 8, 9]
3th iteration result: [3, 1, 5, 7, 8, 9]
4th iteration result: [1, 3, 5, 7, 8, 9]
5th iteration result: [1, 3, 5, 7, 8, 9]
 
Final result:[1, 3, 5, 7, 8, 9]

How to Swap Two Members Without using Temp Variable

package com.crunchify.tutorials;
 
/**
* @author Crunchify.com
*/
 
public class CrunchifySwapVariables {
 
    public static void main(String[] args) {
        int a = 20;
        int b = 30;
        int c = 3;
        int d = 4;
 
        CrunchifySwapVariables.SwapVairablesMethod1(a, b);
        CrunchifySwapVariables.SwapVairablesMethod2(c, d);
 
    }
 
    public static void SwapVairablesMethod1(int a, int b){
        System.out.println("value of a and b before swapping, a: " + a +" b: " + b);
 
        //swapping value of two numbers without using temp variable
        a = a + b; //now a is 50 and b is 20
        b = a - b; //now a is 50 but b is 20 (original value of a)
        a = a - b; //now a is 30 and b is 20, numbers are swapped
 
        System.out.println("Result Method1 => a: " + a +" b: " + b);
 
    }
 
    public static void SwapVairablesMethod2(int c, int d){
        System.out.println("\nvalue of c and d before swapping, c: " + c +" d: " + d);
 
        //swapping value of two numbers without using temp variable using multiplication and division
        c = c*d;
        d = c/d;
        c = c/d;
 
        System.out.println("Result Method2 => c: " + c +" d: " + d);
 
    }
}
 
 
Output:
1
2
3
4
5
value of a and b before swapping, a: 20 b: 30
Result Method1 => a: 30 b: 20
 
value of c and d before swapping, c: 3 d: 4
Result Method2 => c: 4 d: 3
 

Write Java Program to Print Fibonacci Series upto N Number



Fibonacci Series Example crunchify.co  Write Java Program to Print Fibonacci Series upto N Number
In mathematics, the Fibonacci numbers or Fibonacci series or Fibonacci sequence are the numbers in the following integer sequence:  
cabe91689f6a1af616ace02827c6e89c Write Java Program to Print Fibonacci Series upto N Number
By definition, the first two numbers in the Fibonacci sequence are 0 and 1, and each subsequent number is the sum of the previous two.
In mathematical terms, the sequence Fn of Fibonacci numbers is defined by the recurrence relation
0cebc512d9a3ac497eda6f10203f792e Write Java Program to Print Fibonacci Series upto N Number
with seed values

a92c5f0981136ba333124cdfe6d3c3ce Write Java Program to Print Fibonacci Series upto N Number




Here is a simplest Java Program to generate Fibonacci Series.




package com.crunchify.tutorials;
 
import java.util.Scanner;
 
/**
* @author Crunchify.com
*/
public class CrunchifyFibonacci {
 
    @SuppressWarnings("resource")
    public static void main(String args[]) {
 
        //input to print Fibonacci series upto how many numbers
        System.out.print("Enter number upto which Fibonacci series to print: ");
        int number = new Scanner(System.in).nextInt();
 
        System.out.println("\n\nFibonacci series upto " + number +" numbers : ");
        //printing Fibonacci series upto number
        for(int i=1; i<=number; i++){
            System.out.print(fibonacciRecusion(i) +" ");
        }
    }
 
    // Java program for Fibonacci number using recursion.
    public static int fibonacciRecusion(int number){
        if(number == 1 || number == 2){
            return 1;
        }
 
        return fibonacciRecusion(number-1) + fibonacciRecusion(number -2); //tail recursion
    }
 
    // Java program for Fibonacci number using Loop.
    public static int fibonacciLoop(int number){
        if(number == 1 || number == 2){
            return 1;
        }
        int fibo1=1, fibo2=1, fibonacci=1;
        for(int i= 3; i<= number; i++){
            fibonacci = fibo1 + fibo2; //Fibonacci number is sum of previous two Fibonacci number
            fibo1 = fibo2;
            fibo2 = fibonacci;
 
        }
        return fibonacci; //Fibonacci number
    }    
}
Output:
Output of ICrunchFibonacci.java
1
2
3
4
Enter number upto which Fibonacci series to print: 15
 
Fibonacci series upto 15 numbers :
1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144 233 377 610